Sluiten

Las Grietas

Las Grietas

Las Grietas, letterlijk naar het Nederlands vertaald als ‘de scheuren’, is een prachtige rotsformatie op Lanzarote die doet denken aan de miniatuurversies van Antelope Canyon en de Grand Canyon in Arizona. De scheuren ontstonden toen de vulkanische platen van Montaña Blanca scheurden en vormt nu een unieke plek om doorheen te lopen. Deze bezienswaardigheid is een perfecte plek voor uniek Lanzarote-materiaal op je Instagram of Facebook account.

Opvallend is dat je maar weinig over Las Grietas leest op andere sites en in reisgidsen over Lanzarote. Wat ons betreft is dit een bezienswaardigheid die op bijzondere wijze laat zien hoe vulkanisme en de natuur in staat zijn om prachtige plekjes te creëren.

Zo kom je bij Las Grietas

Zo kom je bij Las Grietas

Hoewel Las Grietas minder bekend is dan andere geologische formaties op het eiland, is het zeker een bezoek waard voor natuurliefhebbers en fotografen. Maar hoe bereik je deze verborgen schat?

De rotsformatie is niet zichtbaar vanaf de weg en er zijn geen borden om je te begeleiden. Je moet Google Maps gebruiken om de plaats te vinden en parkeren langs de parkeerplaats die zich bevindt aan de rechterkant van de weg tussen Tias en San Bartolomé. Bij de parkeerplaats zelf staat wel een blauw bord waarop een fotocamera afgebeeld staat, waardoor je weet dat je op bij een fotogenieke plek gearriveerd bent.

Eenmaal geparkeerd, kun je onder de weg door lopen om bij Las Grietas te komen. Oversteken kan natuurlijk ook, maar vanwege het voorbijrazende verkeer is dat niet de beste optie. Let in ieder geval goed op als je de iets kortere route naar de overkant pakt. Let op dat het wandelpad naar boven gaat, dus stevige en comfortabele schoenen zijn een must-have. Er zijn voldoende verhalen op internet terug te lezen van mensen die er spijt van hadden dat ze La Grietas op slippers of sandalen bezocht hadden. Daarom raden we aan gesloten schoeisel te dragen vanwege het scherpe vulkanisch gesteente.

Het bezoek

Las Grietas

Vanaf de parkeerplaats is het slechts enkele minuten lopen naar de scheuren. In totaal zijn er drie scheuren die je kunt bezoeken. De eerste twee zijn smaller en daardoor het mooiste. De scheur die het hoogste en verst weg gelegen is, is breed en daardoor volgens ons minder spectaculair.

Bij aankomst kun je door de mini-canyon lopen of genieten van het uitzicht van bovenaf. Het pad zelf duurt slechts enkele minuten, maar vergeet niet dat er geen leuningen zijn! Voor jonge kinderen kan dit risicovol zijn, dus we raden aan om voorzichtig te zijn als je hen meeneemt.

Beste moment om Las Grietas te bezoeken

Tot slot, als je echt van fotografie houdt en de beste belichting wilt krijgen, ga dan halverwege de ochtend of halverwege de middag. Dit zal het contrast verminderen tussen schaduw en licht in de canyon en helpen om spectaculaire foto’s te maken van deze ongerepte schoonheid op Lanzarote. Bij bewolkt weer – wat gelukkig niet te vaak voorkomt op Lanzarote – heb je minder last van de harde contrasten.

Las Grietas - contrast in de foto