Sluiten

Los Hervideros

Los Hervideros

Als je vanuit de zoutpannen van Lanzarote (Salinas de Janubio) richting El Golfo rijdt dan passeer je Los Hervideros. Dit natuurfenomeen laat zien wat de elementen van de natuur samen kunnen bewerkstelligen. Lavastromen hebben voor een ruige rotsformatie gezorgd die zeer abrupt stopt waar de zee begint. Als je de auto op het parkeerterrein parkeert zie je nog niet meteen wat er te zien is. Pas zodra je vanaf de auto het pad oploopt zie je ineens hoe de zee stukken uit de kust heeft gehapt en hoe de golven soms zeer ruig in de onderbuik van de uitgeslepen rotsen aanklotsen.

Wandelpaden

Wandelpaden

Tussen de rotsen zijn wandelpaden en uitzichtplateaus aangebracht. Hierdoor heb je een prachtig zicht op de schuimende koppen van het zeewater die door de kieren en gaten van de rotsen gejaagd worden. Zeker als de zee wat ruwer is, gebeurt dit met een enorme kracht. Je ziet het niet alleen, maar je hoort hoe de zee probeert zich een weg te banen door de gaten en spleten van het lavagesteente. Helaas ben je hier zelden alleen, zodat je redelijk vaak met omgevingsgeluid van andere mensen te maken krijgt. Hierdoor boet de ervaring helaas iets aan kracht in.

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

De paden tussen de rotsen zijn voor alle leeftijden goed te doen. Blijf echter wel goed op de paden, want anders kunnen er ineens levensgevaarlijke situaties ontstaan. De paden zijn vrij smal en op een aantal plekken moet je een trapje op of af. Dat betekent dat je met rolstoelen en kinderwagens hier niet kunt komen. Niet getreurd, want vanaf het brede asfaltpad naar Los Hervideros heb je al zicht op de grootste klif. Dus ook wie de wandelpaden niet kan betreden valt er nog iets te zien hier.

Gratis

Zoals meerdere natuurlijke bezienswaardigheden op Lanzarote hoef je geen entree te betalen om Los Hervideros te bezoeken. Soms staan er wel verkopers op de parkeerplaats die een graantje mee willen pikken van de vrij grote dagelijkse stroom aan toeristen die hier naartoe komt, maar dat hoeft je natuurlijk niets te kosten als je dat niet wilt.