Sluiten

Markten op Lanzarote

Markten op Lanzarote

De een gruwelt bij de gedachte aan een marktbezoek, voor de ander vormt het bezoeken van een markt een vast onderdeel van de vakantie. Voor die laatste groep valt er op Lanzarote voldoende te beleven. Zo kun je iedere zondag de wekelijkse markt van Teguise bezoeken. Deze weekmarkt wordt tot de allerbeste markten van de Canarische Eilanden en zelfs heel Spanje gerekend. Het warme klimaat leent zich natuurlijk prima voor winkelen in de buitenlucht. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste markten op Lanzarote, inclusief de dagen, tijden en locaties waar je ze kunt vinden.

Markten op maandag

Op maandag hebben alle marktkooplui op Lanzarote vrij. Er worden deze weekdag geen markten georganiseerd.

Markten op dinsdag

Op dinsdag wordt er op Lanzarote één markt gehouden. Deze vindt plaats in het sfeervolle Puerto Calero. De markt start om 10:00 uur en eindigt rond 14:00 uur.

Markten op woensdag

De woensdag is een geweldige dag voor marktliefhebbers. Er worden deze dag meerdere markten georganiseerd.

Van 9:00 uur tot 14:00 uur kun je een bezoek brengen aan de markt in Marina Rubicón bij Playa Blanca. Dit is een van de populairste markten van Lanzarote.

Vanaf het einde van de middag wordt er een kunstnijverheidsmarkt gehouden in Costa Teguise. De kraampjes op de Pueblo Marinero zijn vanaf ongeveer 18:00 uur geopend en doen tot ongeveer 22:00 uur zaken.

Markten op donderdag

Op donderdag werd er altijd een kunstnijverheidsmarkt gehouden in Arrecife. Op basis van de informatie die wij hebben, twijfelen we of deze markt aan de Charco de San Ginés nog steeds gehouden wordt.

Markten op vrijdag

Op vrijdag vindt de tweede wekelijkse markt in Puerto Calero plaats. De markt start om 10:00 uur en eindigt rond 14:00 uur.

Op vrijdag werd er altijd een markt gehouden in Puerto del Carmen. Op basis van de informatie die wij hebben, twijfelen we of deze markt aan de Plaza de El Varadero de la Tiñosa nog steeds gehouden wordt.

Markten op zaterdag

Van 9:00 uur tot 14:00 uur kun je een bezoek brengen aan de markt in Marina Rubicón bij Playa Blanca. Dit is een van de populairste markten van Lanzarote.

In het noorden van Lanzarote kun je de wekelijkse markt van Haría bezoeken. Die vindt plaats in het historische centrum van dit pittoreske plaatsje. De markt begint tegen 10:00 uur in de ochtend en duurt tot ongeveer 14:30 uur.

Markten op zondag

Op zondag verzamelen alle kunstenaars, boeren en marktlui zich op de grootste en beste markt van Lanzarote. Die wordt iedere zondag in Teguise gehouden. Het anders zo relaxte hart van het mooiste dorp van Lanzarote transformeert op zondag in één groot marktterrein. Van 9:00 tot 14:00 uur vind je hier talloze kraampjes met een breed scala aan goederen, waaronder handwerk, souvenirs en lokale producten. Parkeren in en rond Teguise is tijdens de zondag een ramp. Veel toeristen komen daarom tijdens de zondagsmarkt in Teguise met de (excursie)bus naar Teguise.

Overzicht van markten op Lanzarote