Sluiten

Mirador de Guinate

Mirador de Guinate

Het Mirador de Guinate is een gratis alternatief voor het beroemde Mirador del Rio. Het uitzichtpunt Mirador de Guinate ligt iets westelijker, maar biedt een uitzicht dat vrijwel gelijk is aan dat van het Mirador del Rio. Sterker nog: eigenlijk vinden wij het uitzicht vanaf het Mirador de Guinate misschien wel mooier dan dat van het populairdere en bekendere uitzichtpunt dat door de beroemde kunstenaar Cesar Manrique onder handen genomen is.

Guinate

Mirador de Guinate ligt iets ten noorden van het gehucht Guinate. Officieel is het een dorp, maar de pakweg enkele tientallen huisjes vormen amper een echt dorp. Je moet dwars door Guinate heen rijden om via de doodlopende weg bij het uitzichtpunt te komen.

Vroeger was er in Guinate een tropisch park. Het Parque Tropical telde zo’n dertienhonderd tropische volgels en andere dieren. Het is niet bekend wanneer deze dierentuin zijn poorten sloot, maar feit is dat het nu niet meer bestaat. Daarmee is Guinate een van de twee bezienswaardigheden kwijtgeraakt. Gelukkig is er het Mirador de Guinate nog.

Gratis

In tegenstelling tot het Mirador del Rio is het uitzicht vanaf het Mirador de Guinate helemaal gratis. Je hoeft geen entreekaartje te kopen. Omdat het uitzichtpunt openbaar terrein is, is het 24 uur per dag geopend. Kom je met eigen vervoer naar het Mirador de Guinate? Dan kun je je huurauto gratis parkeren op het parkeerterrein.

Het feit dat je geen entree hoeft te betalen is hoogstwaarschijnlijk de belangrijkste reden dat je steeds vaker excursiebussen vol toeristen op deze plek ziet. Het kost relatief weinig tijd om te bezoeken en de excursiebedrijven kunnen meer marge maken op hun dagtochten over Lanzarote of kunnen de prijzen voor de excursies zo binnen de perken houden.

Wat krijg je te zien?

Wat krijg je te zien?

Vanaf het Mirador de Guinate kijk je vooral naar het eiland La Graciosa. Dit vroegere pirateneiland is nu vooral populair onder wandelaars. Met de veerboot vanuit Orzola kun je in ongeveer 35 minuten de oversteek maken. Deze veerboten varen meerdere keren per dag. Vanaf het op ongeveer vijfhonderd meter hoge uitzicht vanaf het Mirador de Guinate kun je het hele eiland La Graciosa helemaal bekijken zonder dat je daarvoor kilometers lang hoeft te wandelen.

Vanaf het uitzichtpunt kun je ook de steile vulkanische noordzijde van het eiland Lanzarote deels zien. Verwonder je over het indrukwekkende vulkanische landschap en geniet van het uitzicht op onaangetaste kust die je onder het Mirador de Guinate ziet liggen.

Als je vanaf het Mirador de Guinate naar links kijkt, dan zie je een stuk van de westelijke kust van het eiland. Met wat geluk zie je in de verte de 293 meter hoge Caldera Trasera liggen. Je moet dan wel goed zicht hebben, want de afstand tot deze vulkanische berg bedraagt ongeveer veertien kilometer.

Het beste moment

Voor een mooi uitzicht heb je goed licht nodig. Daarvoor ben je vooral afhankelijk van het weer. Bij bewolkt weer is het uitzicht minder mooi dan wanneer de zon op La Graciosa schijnt. De grootste kans op bewolking heb je over het algemeen in de ochtend. Vooral in de vroege uurtjes kunnen wolken een spelbreker zijn. Vaak wordt het wolkendek – als dat er is – in de loop van de ochtend dunner. Wil je ook een mooi zicht hebben op de noordkant van het eiland Lanzarote, dan is het wel aan te raden om in ieder geval in de ochtend te gaan. Na de middag komt er steeds meer schaduw.