Sluiten

Monumento al Campesino

Monumento al Campesino

Centraal op het eiland Lanzarote staat een vijftien meter hoog sculptuur van César Manrique: “Monumento al Campesino”. Je zult het waarschijnlijk niet direct herkennen, maar het monument moet een boer met een ezel en dromedaris voorstellen. Het is een eerbetoon aan de tradities van Lanzarote en de vele beroepen die hier uitgevoerd werden en soms nog worden. Het monument staat al sinds het jaar 1968 bij een kruising bij het dorp Mozaga.

Casa-Musea Monumento al Campasino

Casa-Musea Monumento al Campasino

Bij het monument staat een museum en restaurant. Welke van de twee het meeste bezoek trekt is niet duidelijk, maar het lijkt erop dat het restaurant die wedstrijd wint. Hier wordt de traditionele Canarische keuken van hoge kwaliteit geserveerd. Niet voor niets er een grote ruimte beneden is waar honderden mensen kunnen zitten. Deze ruimtes kunnen gehuurd worden voor bruiloften en andere feestjes. Het mooiste deel van Casa-Musea Monumento al Campasino is naar onze mening het exterieur. Dit is volgens de traditionele architectuur van het eiland opgebouwd. Uiteraard zijn de kleuren wit met groen.

Het museum zelf laat wat ambachten van het eiland zien zoals schoenen maken, potten bakken en stoffen weven. Ook zijn er twee ruimtes waar kleiminiaturen staan van de kerken van Lanzarote. Goed nagemaakt en leuk om jezelf te testen of je de kerken uit de verschillende dorpen herkent. Voordat je het museum verlaat passeer je nog een winkeltje waar je uiteraard producten van het eiland zelf kunt kopen.

Zaal in Casa-Musea Monumento al Campasino