Sluiten

Arrieta

Arrieta

Arrieta is een klein dorpje aan de noordkust van Lanzarote, vlak bij de hoofdweg die van Tahiche naar Órzola en het noorden loopt. Je zou Arrieta op Lanzarote voorbij kunnen rijden zonder te beseffen dat je iets heel bijzonders hebt gemist. Want Arrieta is een kustplaats waar het toerisme amper invloed heeft gehad op het dagelijks leven en het uiterlijk. Toeristen zul je hier niet massaal door de straten zien lopen. In de hoofdstraat van Arrieta is een verscheidenheid aan winkels, waaronder een kantoorboekhandel, een decorateur, een supermarkt, een bakker en een cadeauwinkel. Ze vechten om ruimte tussen de verschillende restaurants die vooral bekend staan om hun uitstekende paella en visgerechten.

Het zijn vooral de locals die Arriete op de juiste waarde weten te schatten. De bezoekers die zo fortuinlijk zijn dat ze de afslag naar Arriete gepakt hebben zullen hopelijk hetzelfde ervaren wat wij iedere keer meemaken als we hier komen: een ongedwongen sfeer zoals die op heel Lanzarote zou moeten heersen.

Arrieta is het best bewaarde geheim van de plaatselijke bevolking, dus vertel er niet te veel mensen over!

Casa Juanita

Casa Juanita

Tijdens een bezoek aan het dorp kun je genieten van een bijzondere bezienswaardigheid. Casa Juanita is grappig rood en blauw huisje dat naast naast de haven en het zeezwembad in Arrieta staat. Dit huis wijkt architectonisch enorm af van wat de standaard op Lanzarote is. Sterker nog: wij kunnen niet zo snel een pand ergens ter wereld in onze herinnering oproepen dat op Casa Juanita lijkt.

Casa Juanita

Playa La Garita

Aan de zuidkant van Arrieta ligt het grootste strand van het dorp. La Playa de La Garita is een van de belangrijkste stranden in het noorden van het eiland. Dankzij de bijzondere ligging vermijdt dit kustgebied de harde wind waar de meeste stranden in het noorden onder lijden. Het zand is goudkleurig en het strand heeft een grote uitgestrektheid (bijna 1 kilometer lang), waardoor het een ideale plek is voor het hele gezin.

De zee kan hier kalm zijn en heerlijk om te snorkelen of het kan deinen en geweldig zijn om te bodyboarden. Er is een pier om vanaf te duiken of te vissen en op een paar minuten lopen vind je enkele heerlijke restaurants.

Playa del Charcon

Playa del Charcon

Het Playa del Charcon is een veel kleiner strand. Het ligt bij de Casa Juanita en dus vrij centraal in Arrieta. Door de zee bij Playa del Charcon in te dammen is er een klein rustig baaitje ontstaan waar je prima kunt zwemmen. Het is vooral de lokale bevolking die hier komt om van het water te genieten en op het strand wat zonnestralen op te vangen.