Sluiten

Costa Teguise

Costa Teguise

Costa Teguise behoort tot de drie grote badplaatsen van Lanzarote. Op de plek waar deze toeristenplaats nu ligt was vroeger niets. Althans, er was geen sprake van een dorp of nederzetting. Er was een lavalandschap dat grensde aan de zee. Costa Teguise is als immens onroerend goed project op de tekentafel ontstaan. Het verhaal is hiermee vergelijkbaar met dat van badplaatsen op andere Canarische eilanden en in Spanje zelf. De ontwikkeling van Costa Teguise begon in de jaren zeventig van de vorige eeuw. Toen werden hotels, appartementencomplexen en vakantiewoningen in vrij snel tempo uit de grond gestampt. Er werden zandstranden aangelegd en natuurlijk ook volop winkels en horeca om de vele gasten die hier konden overnachten geld uit te laten geven en te voeden.

Ondanks de invloed van Cesar Manrique op de invulling van de stad is er geen sprake van een mooie plaats. Daarvoor mist het authenticiteit en schoonheid. Wat je merkt, is dat Costa Teguise steeds meer aan een opknapbeurt toe is. Vooral aan de stranden en wandelboulevards is dit inmiddels al gedaan of wordt er nog de laatste hand aan gelegd. Het ziet er veel beter uit dan toen de stad pakweg zo’n dertig jaar oud was en de tand des tijds duidelijk te zien was.

Imago

Imago van Costa Teguise

Een paar jaar geleden zouden we Costa Teguise nog afgeschilderd hebben als een lelijke betonnen badplaats zonder enige vorm van sfeer. Sterker nog, mogelijk hebben we dat ook ergens geschreven. Hoewel we vinden dat Costa Teguise nog steeds geen schoonheidsprijs verdient, kunnen wij onszelf wel voorstellen dat het grote publiek hier een prima vakantie kan vieren.

Er is een breed aanbod van restaurants, er zijn wat cocktailbars en er zijn verschillende stranden die ieder hun eigen publiek hebben. Wat je je echter wel moet realiseren is dat Costa Teguise nog steeds tot de categorie massatoerisme behoort, met alles wat daarbij hoort zoals goedkope buffetten, verkopers van zonnebrillen en horloges op het strand en een aanbod van restaurants dat zich vooral richt op toeristen. Niet zelden zijn de eigenaar en/of kok ook niet Spaans maar Engels, Duits, Chinees of Indisch.

Stranden

Strand van Costa Teguise

Costa Teguise kent meerdere stranden. Het belangrijkste en grootste strand is Playa de las Cucharas. Het noordelijke deel van dit strand is het surfstrand. In het zuiden liggen nog twee kleinere stranden. Alle stranden zijn zandstranden die voorzien zijn van goudgeel fijn zand. Op de stranden staan douches.

Wie niet in de zee wil zwemmen maar wil genieten van waterglijbanen is er vlak voor Costa Teguise het waterpark Ocean Park. Wie vis wil zien die kan Lanzarote Aquarium bezoeken. Hier worden lokale en tropische vissen getoond in meer dan dertig aquaria. De entreeprijs is vrij laag, maar veel bezoekers staan met een uurtje ook weer buiten.

Vakantie naar Costa Teguise

Vakantie naar Costa Teguise

Het ‘unique selling point’ van Costa Teguise is het aangename zandstrand. Het geelwitte strand biedt samen met het aangename klimaat van Lanzarote een ideale vakantiemix. In Costa Teguise zijn voldoende restaurants, bars en winkels te vinden waardoor het je aan niets ontbreekt. En wie Costa Teguise niet de mooiste badplaats van het eiland vindt, die kan altijd nog excursies boeken om het eiland te verkennen. De redelijk centrale ligging zorgt ervoor dat je nooit lang in de auto of bus hoeft te zitten.

Over het algemeen zijn toeristen die een vakantie in Costa Teguise vieren tevreden over hun vakantie. Ze worden in alles voorzien wat ze zoeken: goede stranden, prima weer en er is voldoende te eten en drinken. Costa Teguise geldt vanwege de ligging als een uitstekende uitvalsbasis om de rest van het eiland Lanzarote te ontdekken.

Top

1 Test

  1. Test