Sluiten

El Golfo

El Golfo

Las Casas de El Golfo is het dorp dat bij de gelijknamige voormalige El Golfo vulkaan ligt. Het dorp wordt meestal gewoon kortweg met El Golfo aangeduid. El Golfo is een vissersdorp. Wie het groene meer bezoekt die zal de vissersbootjes op de zwarte keien zien liggen onderweg naar het meer. El Golfo heeft met dit groene meer (Lago Verde) een belangrijke toeristische trekpleister in handen. Dit zorgt voor een dagelijkse stroom van honderden, soms duizenden toeristen richting het dorp.

Visrestaurants

Visrestaurant

Wie objectief naar het dorp kijkt die zal moeten concluderen dat er op Lanzarote en zeker op de Canarische Eilanden charmantere vissersdorpen te vinden zijn dan deze. Toch heeft El Golfo zich beter op de kaart weten te zetten dan menig ander vissersdorp. Dat komt doordat men de toeristen die voor Lago Verde komen weet te lokken met meer dan tien verschillende visrestaurants. Hier kun je de verse vangst van de dag proeven. Ook worden er vis en schaaldieren van elders geserveerd en kun je natuurlijk ook vlees of gevogelte eten als je dat wilt. Behalve de visrestaurants en het prachtige groene meer is er in El Golfo weinig te zien of te doen.

Prijsniveau

Hoewel het prijsniveau van sommige gerechten vergelijkbaar is met die in badplaatsen zoals Playa Blanca en Puerto del Carmen, zijn er voldoende gerechten op de kaart te vinden die wel aanzienlijk lager geprijsd zijn dan in de grotere plaatsen. Dat geldt vooral voor verschillende voorgerechten.

Praktisch

Parkeerterrein bij El Golfo

Kom je met de huurauto naar El Golfo? Direct bij aankomst kun je die kwijt op het parkeerterrein dat zich hier bevindt. Het parkeerterrein is bedoeld voor het dorp en voor bezoekers aan het Lago Verde. Hierdoor kan het tijdens de drukkere momenten overdag mogelijk zijn dat de parking vol is. Parkeren is hier overigens gratis.

Houd er rekening mee dat er in El Golfo een flinke wind kan staan. Zeker als je direct aan het water wilt tafelen kan het door de wind aanzienlijk koeler aanvoelen dan het daadwerkelijk is. Zorg er daarom zeker ’s avonds voor dat je iets van een vest, jasje of sweater bij hebt.

Te zien bij El Golfo

Lago Verde

Lago Verde

Het Lago Verde is een van de bijzonderste bezienswaardigheden van Lanzarote.

Lees meer
Los Hervideros

Los Hervideros

Bij Los Hervideros kun je prachtig ervaren wat het effect van watererosie op vulkanisch gesteente is.

Lees meer