Sluiten

La Santa

La Santa

De kans dat je een vakantie hebt geboekt in La Santa is vrij klein. Het dorp dat aan de noordwestkust van Lanzarote ligt maakt een enigszins desolate indruk. Er zijn wel enkele restaurants en winkels, maar verder valt er in het dorp zelf weinig te beleven. De kleine wandelpromenade langs de vrij ruwe zee heb je meestal voor jezelf alleen, tenzij er nog wat vissers na staan te kletsen ’s ochtends.

Club La Santa

Club La Santa

Voor (top)sporters is La Santa waarschijnlijk bekender dan bij het grote publiek. Dat komt door Club Santa Sport. Dit is een groot resort dat op ongeveer een kilometer van het dorp zelf ligt. La Santa Sport is een resort dat helemaal gericht is op sport en sporters. Zo kun je hier een twintigtal sporten beoefenen.

De omgeving is vanwege het vrij weinige verkeer ook uitstekend om te fietsen en hard te lopen. Topsporters van verschillende sporten gebruiken Club Santa Sport voor een trainingskamp. De geïsoleerde ligging en adequate bewaking zorgt ervoor dat nieuwsgierige toeristen en journalisten buiten de deur gehouden worden.