Sluiten

Marina Rubicón

Marina Rubicón

Marina Rubicón is de moderne jachthaven van de badplaats Playa Blanca. Het is niet gelegen in het centrum, maar ligt ten noorden van Playa Blanca. Marina Rubicón is een haven die op de tekentafel is ontstaan. Het is een compleet onroerend goed project waarbij er behalve plek voor honderden boten en jachten ook volop plek is voor duikscholen, excursieboten en vooral ook veel winkels en restaurants.

Een deel van de winkels en horeca zit in het tamelijk sfeerloze Rubicón Shopping Center, de rest ligt direct of zeer nabij het water. De manier waarop het aangelegd is zorgt ervoor dat het erg sfeervol overkomt, zowel ’s avonds als overdag. Er zijn meerdere restaurants waar je direct aan het water kunt genieten van verse vis, tapas, pizza of andere lekkernijen. Er zijn ook voldoende plekken waar live muziek of een dj ervoor zorgt dat de muziek bijdraagt in de sfeer.

Niet authentiek

Authenticiteit is ver te zoeken op Marina Rubicón

Marina Rubicón is geen authentieke haven waar schattige vissershuisjes staan of waar de kleurrijke vissersbootjes op de wal liggen te wachten om in het donker uit te varen op jacht naar vis. Nee, Marina Rubicón is tot op de laatste steen bedacht door mensen die daar waarschijnlijk een dik belegde boterham mee verdiend hebben. Ondanks het ontbreken van authenticiteit heerst er gelukkig wel sfeer.

Als je in Playa Blanca vakantie viert of er in de buurt komt dan zou je hier zeker eens een kijkje kunnen nemen. Houd er rekening mee dat de route er naar toe niet altijd even goed aangegeven wordt. Als je geen navigatiesysteem hebt kun je je het beste focussen op de namaakvulkaan van Hotel Volcán Lanzarote. Als je daar op af rijdt, ben je aardig in de buurt.

Markt

Markt op Marina Rubicón

Iedere woensdag en zaterdag wordt er een markt georganiseerd in Marina Rubicón. De kraampjes van deze markt staan tussen de reguliere winkels en restaurants in. Het aanbod van de kraampjes bestaat vooral uit leuke souvenirs, fraaie accessoires en leuke modeartikelen. Dit is tevens een plek waar je lokale (geiten)kaas en een aantal andere lekkernijen kunt kopen.

Eettentjes staan niet op de markt. Hierdoor ontstaat er geen concurrentie tussen de markt en de lokale horeca-ondernemers. Er zijn wel twee kramen waar je drank kunt krijgen. Eentje is van een lokale wijnverkoper die heerlijke flessen wijn aanbiedt. Deze zijn niet om ter plaatse op te drinken, maar om mee te nemen. Een tweede kraam is het sapstalletje, waar je onder andere een mojito kunt drinken die met natuurlijke rietsuiker gemaakt is.

De markt van Marina Rubicón vindt plaats op woensdag en zaterdag van 10 tot 14 uur. Het is tijdens de markt aanzienlijk drukker dan op andere dagen rond dit tijdstip. Dat heeft helaas ook invloed op de hoeveelheid beschikbare parkeerplaatsen.

Markt op Marina Rubicón
Markt op Marina Rubicón