Sluiten

Órzola

Órzola

Órzola is het noordelijkste dorp van het eiland. Het is een puur vissersdorp waar de vissersboten overdag in de Baai van Órzola liggen. Het uitvaren om vis te vangen gebeurt ’s nachts. De haven ligt beschut tegen de wilde golven. Dat moet wel, want anders is het wel heel erg lastig om de boten te behoeden voor schade en om op een normale manier bemanning de boten op en af te krijgen.

Eenmaal op zee krijgen de bootjes het zwaar te verduren. Een deel van de vangst die ’s morgens aan wal gebracht wordt komt terecht in de restaurants die vooral rondom de baai gesitueerd zijn. Het aanbod van verse vis varieert hier dagelijks. Bij restaurant Bahia de Órzola kun je op het grote bord buiten zowel in het Engels als in het Spaans lezen welke verse vis op dat moment te bestellen is.

Veerboot naar La Graciosa

Veerboot naar La Graciosa

De meeste toeristen zullen Órzola kennen van de veerboot die naar het ten noorden van Lanzarote geleden eiland La Graciosa vaart. Deze veerdienst, waarbij er géén auto’s aan boord kunnen, wordt door twee bedrijven uitgevoerd. Per dag zijn er meer dan tien afvaarten. De eerste vertrekt om 8 uur ’s morgens, de laatste boten varen aan het einde van de middag. Soms kan er door harde wind niet gevaren worden. Hierdoor kan de dienstregeling aangepast worden.

Stranden

Bajo de los Sables bij Orzola

Ten westen van Órzola ligt een surfstrand: Playa de la Cantería. Een prachtige locatie, maar niet zonder gevaar. De zee is hier erg ruw en in combinatie met de rotsen vormt dat een mogelijk dodelijke combinatie.

Wie vooral van het strand wil genieten en gewoon wat wil zwemmen en zonnen zijn er een paar stranden aan de oostelijke kant van Órzola die zeker de moeite waard zijn. De mooiste hiervan is Bajo de los Sables. Hier is sprake van grotendeels een zandstrand, afgewisseld met zwarte lavarotsen. Op het strand zijn meerdere windkommen, waar je beschut tegen de wind kunt zonnen. De prachtige blauwe kleur van de zee doen je denken aan Caribische stranden. Bij het strand is een parkeerplaats. Voorzieningen zijn er in het geheel niet met uitzondering van een paar vuilcontainers op de parkeerplaats waar je je afval in kwijt kunt.