Sluiten

Playa Honda

Playa Honda

Playa Honda is een voorstadje van Arrecife. Als je een plattegrond van Lanzarote bekijkt en ziet hoe Playa Honda ligt ten opzichte van de luchthaven dan vrees je het ergste. De structuur en de ligging duiden in eerste instantie op een troosteloze urbanisatie of op een soort van volkswijk waar de armste mensen van Lanzarote wonen die werkzaam zijn in plaatsen als Puerto del Carmen. Die veronderstelling komt voort vanwege de ligging ten opzicht van de start- & landingsbaan van het internationale vliegveld. Veel vliegverkeer stijgt net over Playa Honda op. Wetende dat vliegtuigen het meeste geluid maken bij het opstijgen dan kun je al snel de conclusie stellen dat de onroerend goed prijzen op zo’n locatie niet erg hoog kunnen liggen.

Niets is eigenlijk minder waar. Playa Honda is een stadje waar een goede combinatie is tussen het gewone leven en toerisme. Er zijn wat accommodaties die te huur zijn voor toeristen, maar grootschalige hotels tref je hier niet aan. Nederlandse reisorganisaties bieden Playa Honda amper of niet aan. Via hotelboekingssites kun je nog wel een verdwaalde accommodatie aantreffen. De meeste vakantiewoningen zijn in particulier bezit en worden verhuurd aan gasten die afkomstig zijn van het Spaanse vasteland. Ook zie je redelijk veel toeristen uit Latijns-Amerika neerstrijken in Playa Honda. Wat betreft de Nederlandse markt kun je spreken van een vergeten badplaats.

Strand

Strand van Playa Honda

Playa Honda heeft een zandstrand dat deels voorzien is van zwarte lavakeien. Het strand is vrijwel altijd rustig en biedt weinig voorzieningen. Langs het strand loopt de combinatie van wandelpromenade en fietspad die helemaal vanuit Puerto del Carmen afkomstig is. Zo kun je langs de landingsbaan van het internationale vliegveld naar Puerto del Carmen lopen als je dat zou willen. De promenade is populair onder wandelaars, joggers en fietsers.

Langs de promenade zijn een paar restaurants en bars te vinden waar je wat kunt eten en drinken. De kaart is hier niet helemaal aangepast aan het toerisme, omdat er ook veel locals komen. Opvallend is overigens dat je langs het strand nog vrij veel vrijstaande huizen en villa’s ziet. Iets wat in de grotere badplaatsen veel zeldzamer is, omdat daar de beste stukken grond door projectontwikkelaars en hotelketens opgekocht zijn.

Voorzieningen

Playa Honda biedt vrijwel alles wat je nodig hebt in één plaats. Dat komt onder andere vanwege de commerciële zone die langs de snelweg ligt. Hierdoor bezit Playa Honda de grootste supermarkt van het eiland (Hiperdino). In het dorp zelf vind je ook alles wat je nodig hebt. Geen lange winkelstraten, maar wel een hoop basisvoorzieningen zoals een bakker, slager, een bank en een apotheek. Dat is meer dan wat je in menig ander groot dorp op Lanzarote aantreft.