Sluiten

Playa Quemada

Playa Quemada

Op het moment dat we dit schrijven is Playa Quemada nog een authentiek vissersdorp dat slechts via één doorlopende weg te bereiken is. Mogelijk verandert dit in de toekomst, want er zijn meerdere keren plannen gemaakt om het dorp om te toveren in een grotere badplaats. Op dit moment is daar gelukkig nog geen sprake van, waardoor je als toerist nog van de puurheid van het dorp kunt genieten.

Voor ons persoonlijk zou Playa Quemada een plek kunnen zijn waar we een tweede woning zouden willen hebben op het moment dat zoiets aan de orde zou zijn. Je zit hier uit de drukte en op een van de betere plekken van het eiland. Dit is misschien wel Lanzarote in zijn puurste vorm.

Witte huisjes

witte huisjes bij Playa Quemada

Zodra je de weg richting Playa Quemada inslaat zie je alleen maar vulkaangesteente om je heen, totdat je in de verte ineens de witte huisjes op ziet doemen. Het dorp omvat niet meer dan een paar honderd woningen en enkele restaurants, gelegen aan een zwart keienstrand. Grote hotels of appartementencomplexen ontbreken, net als supermarkten, winkels of een indrukwekkende kerk. Nee, hier zijn het vooral kleine visserswoningen die met de bijbehorende bootjes een inspiratiebron vormen voor fotografen en schilders/tekenaars.

Wanneer bezoeken

Playa Quemada rond lunchtijd

Er zijn drie momenten waarop je Playa Quemada het beste kunt bezoeken. Het eerste moment is in de eerste helft van de ochtend. Als je hier pakweg tussen 9 en 10 uur rondloopt, dan zie je vrijwel niemand op straat. Een perfect moment om het dorp in haar mooiste vorm mee te maken. De andere twee goede momenten zijn tijdens lunchtijd en dinertijd. In de enkele restaurants die het dorp telt eet je vooral vis die die dag uit de zee gevangen is. Deze wordt natuurlijk op de meest traditionele Canarische wijze klaargemaakt. Voor ons, de schrijvers van www.allesoverlanzarote.nl, is een bezoek aan Playa Quemada iedere keer als we het eiland Lanzarote bezoeken iets vanzelfsprekends om te doen.