Sluiten

Puerto Calero

Puerto Calero

Puerto Calero is een dure jachthaven die een paar kilometer ten zuiden van de badplaats Puerto del Carmen gelegen is. Puerto Calero is op de tekentafel ontworpen. Dit project is ontworpen door Luis Ibáñez Magalef. De beschutte jachthaven behoort tot de duurste en meest prestigieuze van de Canarische Eilanden.

De bedoeling is oorspronkelijk om de meer welgestelde toeristen naar deze plaats te lokken. Daar is men maar deels in geslaagd. Wie de boten bekijkt in de haven die ziet weinig echt dure jachten zoals je die in sommige andere marina’s wel aantreft. Ook de winkelgalerij waar wat bovenmodale merken gevestigd zitten loopt niet over van de clientèle. Gemengd succes is er voor de restaurants die aan de autovrije wandelpromenade zitten. Waar het ene restaurant redelijk succesvol is en op drukke dagen zelfs vol zit, daar zie je bij het andere restaurant dat er duidelijk te weinig klanten zijn om echt rendabel te kunnen zijn.

Puerto Calero bezoeken

Puerto Calero bezoeken

Als je zelf geen boot hebt en ook geen bovengemiddelde interesse hebt in boten, waarom zou je dan Puerto Calero bezoeken? Dat is eigenlijk heel simpel. Al is het alleen al omdat de horeca en de winkels het gemiddelde niveau van pakweg Puerto del Carmen of Playa Blanca ontstijgen. Hier betaal je gemiddeld misschien iets meer, maar daarvoor in de plek krijg je wel meer waar voor je geld dan in sommige troosteloze toeristenrestaurants in de grote plaatsen.

Wat het eten of drinken in deze haven ook leuk maakt, is het feit dat er slechts een wandelpromenade tussen de terrassen en de boten ligt. Er zijn weinig plekken op de Canarische Eilanden en elders in Spanje waar je zo dicht bij de boten kunt zitten.

Puerto Calero als vakantiebestemming?

Puerto Calero als vakantiebestemming

Puerto Calero telt wat accommodaties. Wie hier gaat overnachten die moet er wel rekening mee houden dat er bij Puerto Calero geen strand ligt. Voor het strandleven moet je daarom bijvoorbeeld naar Puerto del Carmen rijden. Dat kost je slechts tien tot vijftien minuten. Dat is nog wel te overzien. Zelfs met de taxi is dat nog betaalbaar.

Vijf keer per dag kun je met de watertaxi naar Puerto del Carmen. Deze waterbus vaart tussen 10:30 uur en 17:30 uur. ‘s Avonds wordt er niet gevaren. Voor de basisvoorzieningen is er een kleine supermarkt in Puerto Calero.

Watersport

Submarine Safari

Puerto Calero is ook de plek waar je terecht kunt voor verschillende watersporten. Kajakken, zeilen, vissen en excursies per boot… het is vanuit Puerto Calero allemaal mogelijk. Kijk wel eventjes goed wat er op dit moment wel en niet te boeken is, wat het aanbod wil wel eens variëren. Helaas blijken sommige activiteiten minder rendabel te zijn waardoor soms een aanbieder ermee stopt of zijn programma aanpast.

Een leuke tour voor jong en oud is de Submarine Safari. Met een heuse onderzeeboot ga je tot dertig meter diep de onderwaterwereld bij Lanzarote ontdekken.

bekijk excursie met duikboot