Sluiten

Puerto del Carmen

Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is de grootste en populairste badplaats van Lanzarote. Op de drukste dagen verblijven hier tienduizenden toeristen die uit een grote verscheidenheid van landen afkomstig zijn. Zoals op alle Canarische eilanden hoor je hier vrij veel Engels en Duits. Nederlandse, Belgische, Scandinavische, Spaanse en ook steeds vaker Russische gasten weten de weg naar Puerto del Carmen ook prima te vinden.

In eerste instantie zou je Puerto del Carmen willen vergelijken met plaatsen zoals Playa del Inglés op Gran Canaria of Playa de las Americas op Tenerife. De enige overeenkomst met deze twee plaatsen is dat het populaire badplaatsen zijn. Verder zijn er wel degelijk verschillen. Zo zie je in die andere twee badplaatsen duidelijk slechte stukken, waar goedkoop massatoerisme in haar lelijkste vorm tentoongespreid wordt.

Dankzij de ‘maximaal 4 verdiepingen regel’ en de eenheid in kleur (wit) oogt Puerto del Carmen ten eerste allemaal veel minder massaal. Verder zitten de meeste winkels en horecagelegenheden vooral aan de lange boulevard in plaats dat ze in lelijke winkelcentra geconcentreerd zijn. Hoewel klasse en stijl ook in Puerto del Carmen soms ver te zoeken zijn, is het allemaal minder schreeuwerig. Puerto del Carmen is een allemansvriend, zonder in negatieve of positieve wijze er uit te springen.

Stranden

Strand bij Puerto del Carmen

Dé attractie van Puerto del Carmen is het strandleven. Geen plaats in Lanzarote telt zoveel vierkante meters aan strand dan Puerto del Carmen. De stranden liggen ook nog eens uitgesmeerd over een grote lengte langs de stad. Dat heeft voor- en nadelen. Het grote voordeel is dat als je in Puerto del Carmen verblijft, je vrijwel altijd op loopafstand van het strand zit. Vaak is het niet meer dan een paar honderd meter lopen totdat je het strand bereikt. Nog een voordeel is dat de stranden een enorme capaciteit hebben. Deze wordt nooit in zijn geheel aangesproken (verre van dat zelfs), zodat je altijd volop ruimte op de stranden hebt. De stranden staan ook niet vol met bedjes en parasols. Slechts op delen van de drie grootste stranden van Puerto del Carmen staan ligbedjes met parasols opgesteld. Indien het nodig is vanwege de wind staan ze achter windschermen.

Het populairste strand van Puerto del Carmen is Playa Grande (ook bekend als Playa Blanca). Dit brede zandstrand ligt aan het drukste deel van de stad, waar de meeste bars, restaurants en winkels langs de boulevard liggen. Een groter en minder druk strand is Playa de los Pocillos. Dit uitgestrekte zandstrand biedt zelfs op de drukste dagen nog zeeën van ruimte. Na hoogtij staat een deel van het strand soms blank. Aan dit strand ligt hotel RIU Paraiso Lanzarote dat door de samenvoeging met het voormalige RIU Palace hotel tot de grootste hotels van Lanzarote behoort.

Een derde groot strand in Puerto del Carmen is Playa de Matagorda. Deze strekt zich vrijwel helemaal uit tot aan de internationale luchthaven van Lanzarote. De wandelpromenade en het bijbehorende fietspad lopen langs de landingsbaan ook gewoon door tot aan Playa Honda. Playa de Matagorda is behalve een aangenaam zandstrand ook een prima plek om vliegtuigen te spotten. Weet je een betere manier om vliegtuigen te bekijken dan heerlijk met je voeten in de branding van verkoelend zeewater of met een lekker glas bier of wijn op het terras bij het strand?

Haven

Haven van Puerto del Carmen

Wie nog iets van het oorspronkelijke Puerto del Carmen terug wil zien die zal de haven moeten bezoeken. Dit is het enige overgebleven stukje oorspronkelijk Puerto del Carmen vind je rondom de haven. Hoewel het toerisme ook hier duidelijk het beeld veranderd heeft, is dit het meest authentieke deel van Puerto del Carmen. Wat overigens grappig is om te zien is dat het westelijkste deel van Avenida de Las Playas dat het dichtst in de buurt van de haven ligt, eigenlijk het lelijkste stukje van Puerto del Carmen is. Als je hier de eerste tweehonderd meter bekijkt dan doet je dat direct denken aan de lelijkere badplaatsen op Tenerife en Gran Canaria. Dit stukje zal waarschijnlijk het eerste toeristische deel zijn van Puerto del Carmen dat gebouwd is.

Bij de haven is nog een visafslag (Lonja), waar de binnengevaren vis verhandeld wordt. Verder is er een vrij grote duikschool aanwezig. Restaurants waar natuurlijk vooral verse vis op het menu staat maken het plaatje compleet.

Vakantie naar Puerto del Carmen

Vakantie naar Puerto del Carmen

Puerto del Carmen is misschien wel de beste plek op Lanzarote om een vakantie te vieren. In heel veel opzichten scoort deze badplaats erg goed. De stranden behoren tot de beste van het eiland, Puerto del Carmen ligt ideaal om uitstapjes te maken en in de plaats vind je alles wat je nodig hebt tijdens je vakantie. Niet voor niets dat de Nederlandse touroperators volop inzetten op deze topbestemming. Je kunt vakanties boeken naar grote all-inclusive hotels, aangename appartementen en als je wat meer verwend wilt worden ook naar luxe accommodaties waar het je aan niets ontbreekt.

Wil je met zekerheid boeken, boek dan je vakantie bij een reisaanbieder die onder de SGR-garantie valt. Dat zijn bijvoorbeeld Sunweb en TUI.

Bekijk alle Puerto del Carmen vakanties bij TUI

Bekijk alle Puerto del Carmen vakanties bij Sunweb