Sluiten

Punta de Mujeres

Punta de Mujeres

Aan de noordoostelijke kust van Lanzarote ligt een dorp waar de meeste toeristen zo voorbij rijden: Punta Mujeres. Jammer, want volgens ons behoort dit dorpje tot de leukere dorpen van Lanzarote. Punta Mujeres is in basis een vissersdorp. Toch merk je dat er wel een lichte verschuiving van de inkomsten is naar het toerisme. Punta de Mujeres biedt op kleine schaal wat plekken waar je als toerist kunt overnachten. Ook zijn er een paar eetgelegenheden en minimarkten waar je wat basis levensmiddelen en drogisterijproducten kunt kopen.

Rust

Rust

Punta de Mujeres is een langgerekt dorp. Het ligt ingeklemd tussen de vrij ruige zee en Calle Cueva de los Verdes. Langs een deel van de kust ligt een wandelboulevard. Hiermee bereik je onder andere de twee natuurlijke zwembaden die het dorp telt en in het zuiden één van de twee zandstrandjes. Het andere strandje ligt iets ten noorden van de wandelboulevard. Op deze zandstranden (geel zand) heb je geen voorzieningen zoals douches, ligbedden of toiletten. Ook tref je hier geen strandtentjes aan.

Wat betreft horeca ben je aangewezen op de paar bars/restaurants van het dorp. Onze favoriet is El Lago. Dit is een uitstekende plek om vis of andere lokale specialiteiten te eten. Vergis je niet door het rustige dorp. Dit restaurant is op voor de locals gangbare tijden druk bezet.

Casa Carmelina

Casa Carmelina

Wie door het hart van het dorp loopt (of rijdt) die zal ongetwijfeld één huis opvallen: Casa Carmelina. Dit particuliere huis staat aan de kust met een prachtig uitzicht op de azuurblauwe zee met de schuimkoppen door de fikse golven. Het staat met de voorkant naar een soort van plein gericht waarop enkele palmbomen staan. Hier vind je ook een klein terras waar je wat kunt drinken.

Casa Carmelina valt op door de vele planten die voor het huis staan en aan het huis hangen. Een indrukwekkende verzameling aan groen die het huis een sfeer geven die je niet snel zult vergeten. Wij weten zeker dat iedereen die Punta de Mujeres bezocht heeft zich dit huis wel zal herinneren.