Sluiten

Tinajo

Tinajo

Tinajo is een dorp dat een paar duizend inwoners telt. Het ligt in het noordwesten van Lanzarote. Het is een authentiek dorp waar meestal weinig toeristen komen. Uitzondering wordt gevormd door dagen waarop er worstelwedstrijden gehouden worden. Niet alleen het dorp zelf komt massaal af op deze wedstrijden van Canarisch worstelen, ook toeristen komen graag een kijkje nemen bij deze tak van soort waar de lokale vereniging hoge ogen mee gooit.

Plaza de San Roque

Plaza de San Roque

Als je op een normale dag in Tinajo komt dan valt er niet zoveel te beleven. De bakker verkoopt zijn brood, bij de lokale bar wordt een pilsje gedronken en soms zie je een eenzame taxichauffeur op klanten zitten wachten. De mooiste plek van Tinajo is Plaza de San Roque. Dit plein vormt het centrum van het dorp. Behalve de gebruikelijke bankjes is het plein natuurlijk ook voorzien van voldoende bankjes waar je op kunt zitten.

San Roque kerk

San Roque kerk

Aan het plein staat ook de uit de achttiende eeuw stammende kerk San Roque. Binnen in de kerk vallen twee zaken op. Ten eerste zijn er veel decoraties (beelden, schilderwerken etc.) te zien voor een kerk van dit bescheiden formaat. Ten tweede valt op dat er twee parallel gebouwde schepen zijn. Aan de zijkant is een aparte ruimte voor doopsels.