Sluiten

Vakantie op Lanzarote

Vakantie op Lanzarote

Het toerisme op Lanzarote is in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw tot ontwikkeling gekomen. Het aangename klimaat van Lanzarote is een belangrijke reden geweest om hier het toerisme te ontwikkelen. De eerste decennia heeft kunstenaar César Manrique veel invloed gehad op de manier waarop het toerisme op Lanzarote vormgegeven werd. Zo is de typische eilandstijl, witte panden met hoofdzakelijk groene deuren en ramen, ook doorgevoerd in de meeste toeristische accommodaties. Binnen de plannen zoals Manrique ze bedacht heeft staat het landschap van Lanzarote centraal. Het toerisme mag zo weinig mogelijk invloed hebben op het landschap van het eiland. Er gold daarom een verbod op opvallende reclame en het bouwen van hoge en/of opvallende hotels was uit den boze.

Na de dood van Manrique is er van deze idealen in eerste instantie steeds minder over. In het tweede decennium van deze eeuw is de overheid op Lanzarote gaan realiseren dat het behoud van de natuur en eigen identiteit nog steeds een belangrijk kenmerk is van Lanzarote. Vandaar dat de door Manrique ingezette koers weer gevaren wordt. Hierdoor oogt het toerisme op Lanzarote allemaal minder massaal dan op Tenerife, Gran Canaria en Fuerteventura. Je ziet vaak dat er een ander publiek af komt op de vakanties naar Lanzarote dan de mensen die naar de andere eilanden reizen.

Vakantie per onderwerp

Beste hotels op Lanzarote

beste hotels

Dit zijn op dit moment de beste hotels op Lanzarote. Bekijk de toppers per hotelcategorie!

lees verder
Beste reistijd voor Lanzarote

beste reistijd

Wat is de beste reistijd om vakantie op Lanzarote te vieren? Bekijk de beste maanden voor een vakantie naar Lanzarote!

lees verder
Excursies op Lanzarote

excursies

Welke hoogtepunten en activiteiten op Lanzarote wil je niet missen en hoe reserveer je jouw plaatsje bij de populairste excursies? Wij vertellen het je!

lees verder
Regel je reis naar Lanzarote

regel je reis

Op deze pagina hebben we alles voor je op een rijtje gezet waarmee jij jouw reis naar Lanzarote van A tot Z kunt regelen.

lees verder
Vliegen naar Lanzarote

vliegen naar Lanzarote

Alles over vliegen naar Lanzarote, hoe je betaalbare vliegtickets naar Lanzarote kunt boeken en informatie over de luchthaven en transfers.

lees verder

Drie grotere badplaatsen

Playa Blanca is een van de grote drie badplaatsen op Lanzarote.

Lanzarote telt slechts drie grote toeristencentra, als we de hoofdstad Arrecife buiten beschouwing laten. Daar vind wel toerisme plaats, echter is dit in verhouding tot het gewone dagelijkse leven zo minimaal dat het bijna geen naam mag hebben. Ook het kleinere dorp Playa Honda heeft als toeristische bestemming veel minder gewicht dan de grote drie: Puerto del Carmen, Costa Teguise en Playa Blanca. Dit zijn op dit moment de grote badplaatsen.

Meer dan 95% van de ongeveer twee miljoen toeristen die jaarlijks Lanzarote bezoeken komt in een van deze drie badplaatsen terecht. De vraag is hoe lang dit nog zal blijven, want de grens van de mogelijke uitbreidingen is ver bereikt als het om deze drie plaatsen gaat. Indien er meer vraag naar hotelbedden komt dan bestaat de kans dat er een vierde toeristisch centrum gaat komen op Lanzarote.

Vakantie naar Lanzarote boeken

Vakantie naar Lanzarote boeken

Hoewel er op Lanzarote redelijk veel hotels en appartementen zijn die boekbaar zijn via de grote en kleinere reisorganisaties, is er ook een redelijk groot aanbod van losse accommodaties die je via bemiddelingssites, boekingssites en direct bij particulieren wilt boeken. Als je het massatoerisme van Lanzarote wilt ontwijken dan kun je terecht bij een aantal sfeervolle finca’s die verspreid over het eiland te vinden zijn. Dit soort accommodaties is in Nederland boekbaar via reisorganisaties die gespecialiseerd zijn in kleinschalige en bijzondere accommodaties. Een voorbeeld hiervan is Eliza was here.

Voor de grotere hotels kun je terecht bij reisorganisaties zoals TUI en Sunweb. Vooral als je een all-inclusive vakantie wilt boeken dan heb je meer kans van slagen bij de grotere reisorganisaties. Zo worden de hotels van ketens als RIU en Barcelo vooral aangeboden als pakketreis. Indien je boekt bij een bedrijf dat aangesloten is bij het Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) dan ben je als het goed is verzekerd tegen een eventueel faillissement van de reisaanbieder.

Een vakantie boeken bij een particulier, een lokaal bedrijf of een aanbieder uit Nederland die niet aangesloten is bij het SGR betekent een financieel risico. Op het moment dat de leverancier van de vakantie failliet raakt dan ben je je aanbetaling in de meeste gevallen helemaal kwijt. Ook zul je in de meeste gevallen je vakantie dan niet kunnen beginnen of afmaken.

Lanzarote vakanties van TUI Lanzarote vakanties van Sunweb