Sluiten

Vliegen naar Lanzarote

Vliegen naar Lanzarote

Er zijn twee manieren om vanuit Nederland naar Lanzarote te reizen. Via land en water (er vaart een boot vanaf Cadiz naar Arrecife) is een lange reis. Je bent dan meerdere dagen onderweg. Vrijwel iedereen gaat daarom per vliegtuig naar Lanzarote. Indien je de wind een beetje mee hebt en de route gunstig is dan kun je ruim binnen de vier uur naar het internationale vliegveld van Lanzarote vliegen. Als het een beetje tegenzit kan de reistijd oplopen richting de vijf uur. Let op of je een rechtstreekse vlucht hebt. Sommige vluchten zijn met een tussenlanding op Fuerteventura en soms Tenerife of Gran Canaria.

Prijzen van vliegtickets

Vliegen naar Lanzarote hoeft niet duur te zijn. Als je op het juiste moment boekt dan moet het mogelijk zijn om vliegtickets te vinden die rond de tweehonderdenvijftig euro liggen. Tijdens de schoolvakanties liggen de vliegticketprijzen gemiddeld een stukje hoger. Op het moment dat het vliegtuig bijna volgeboekt is kan het zomaar zijn dat je prijzen van 600 tot 800 euro neer moet tellen voor een vliegticket naar Lanzarote.

Op tijd boeken is in de meeste gevallen het advies als je voor de laagste vliegtarieven in aanmerking wilt komen. De vliegtickets van Transavia zijn over het algemeen het goedkoopst op het moment dat de tickets voor het eerst beschikbaar zijn. Naarmate het vliegtuig verder vol raakt, stijgen de prijzen.

Aanbieders van vluchten naar Lanzarote

Aanbieders van vluchten naar Lanzarote

Vanuit Nederland kun je met vier verschillende luchtvaartmaatschappijen naar Lanzarote International Airport (ACE) vliegen: Transavia, TUI fly, Vueling en Ryanair. Als vertrekluchthaven kun je kiezen uit verschillende vliegvelden zoals Amsterdam Schiphol, Rotterdam – Den Haag en Eindhoven. Vanuit België en Duitsland is er ook een vrij groot aanbod van vliegtickets naar Lanzarote. Zo kun je o.a. met Condor en TUI fly naar Lanzarote vliegen.

Top

3 aanbieders vluchten naar Lanzarote

  1. Transavia
  2. TUI Fly
  3. Vueling

Aeropuerto de Lanzarote

Aeropuerto de Lanzarote

Het vliegveld van Lanzarote ligt meteen ten zuiden van hoofdstad Arrecife. Vanaf het vliegveld reis je binnen tien minuten naar Puerto del Carmen. De rit naar Costa Teguise duurt ongeveer 20 tot 25 minuten. Naar Playa Blanca bedraagt de reistijd ongeveer een half uur. Het vliegveld telt één landingsbaan. Het landen gebeurt meestal uit zuidelijke richting, het opstijgen in noordelijke richting. Vanuit Europa kom je terecht in Terminal 1. Dit wordt als hoofdterminal van de luchthaven gezien. Terminal 2 wordt gebruikt voor vluchten tussen de Canarische Eilanden.

Transfer vanaf de luchthaven

Op het moment dat je op Lanzarote gearriveerd bent en vanuit de terminal de luchthaven verlaat, zul je nog verder moeten reizen naar je eindbestemming op het eiland. Als je een pakketreis geboekt hebt dan is de kans groot dat de transfer inbegrepen is of dat je die als optie erbij geboekt hebt. In dat geval heb je het gemakkelijk, de lokale vertegenwoordiging zal de transfer verzorgen. Je zult ter plaatse met een touringcar, minibus of taxi naar je hotel of appartement gebracht worden.

Heb je geen transfer vanuit een touroperator? Dan zijn er drie manieren om vanaf de luchthaven bij je accommodatie (en omgekeerd) te komen:

[1] De taxi is de gemakkelijkste manier om naar je eindbestemming op Lanzarote te reizen. Meestal staan er bij de uitgang van de luchthaven voldoende taxi’s te wachten. Wil je zeker zijn dat er een taxi staat en wil je vooraf weten wat je kwijt zult zijn aan de rit? Reserveer dan je taxi vooraf, bijvoorbeeld via Taxi2Airport.

[2] Een huurauto is ideaal als je op het eiland zelf ook nog graag een auto ter beschikking hebt. Huurauto’s zijn op Lanzarote relatief goedkoop, mits je de auto vooraf geregeld hebt. Aan de balie van de luchthaven betaal je over het algemeen hogere tarieven. Je kunt je huurauto op Lanzarote reserveren via betrouwbare sites zoals Sunny Cars en Easyterra.

[3] De bus is het goedkoopste vervoermiddel om vanaf het vliegveld verder te reizen. Het is helaas ook niet de eenvoudigste vorm van transport. De reistijden kunnen aardig oplopen, zeker als je je eindbestemming niet in de buurt van een halte ligt of als je over moet stappen op een andere bus.

TIP

vliegtuigspotten

Voor vliegtuigspotters valt er rond de internationale luchthaven van Lanzarote heel wat te beleven. Er zijn tal van plekken rondom het vliegveld waar je de vliegtuigen die arriveren of vertrekken kunt zien en eventueel op foto of film vast kunt leggen.

Lees verder