Sluiten

Beste reistijd voor Lanzarote

Beste reistijd voor Lanzarote

Wat is de beste periode om een vakantie op Lanzarote te vieren? Dat is eigenlijk wat bijna iedereen zich afvraagt die op zoek gaat naar de klimaatcijfers van Lanzarote. Aan het beste antwoord op die vraag heb je waarschijnlijk niet zo veel. In de praktijk is Lanzarote het hele jaar door uitstekend te bezoeken. Een echt laagseizoen kent het eiland dan ook niet. Er zijn echter wel een aantal maanden die je tot de beste reistijd voor Lanzarote mag rekenen.

Beste reistijd voor een zien & doen vakantie

Ben je tijdens je vakantie graag actief bezig, wil je mooie plekjes op je vakantie ontdekken en zijn het zwembad en het strand voor jou bijzaak?  Ga je liever wandelen dan luieren? Dan is het vaak prettiger als het niet té warm is. Dat betekent dat je tijdens de warmste zomermaanden best wel naar Lanzarote kunt reizen, maar dat je er dan wel rekening mee moet houden dat het door het warme weer té inspannend kan zijn.

De reisperiode april tot met juni is prima voor een ‘zien & doen vakantie‘. Het najaar, en met name de periode half september tot half november, is prima voor een vakantie waarin je gaat bewegen of ontdekken. Vanaf oktober nemen de regenkansen wel toe. De temperaturen zijn dan over het algemeen prima.

Beste reistijd voor een zonvakantie

Beste reistijd voor een zonvakantie op Lanzarote

Ga je vooral voor zon, zee en strand naar Lanzarote? Dan reis je het beste in de periode vanaf juni tot en met september naar Lanzarote. Dit is de droogste, warmste en zonnigste periode van het jaar. Iedere dat schieten de temperaturen omhoog naar waardes die ruim boven de twintig graden liggen. Geregeld wordt de grens van 30 graden Celsius bereikt en overschreden. Mei en oktober zijn overigens ook uitstekende maanden om naar Lanzarote op vakantie te gaan. In oktober is de kans op regen en bewolking wel wat groter.

onze favoriete reisperiode

Ieder heeft zijn eigen voorkeuren. Wij dus ook. Op basis van het klimaat, de mogelijke weersextremen en de drukte reizen wij graag in het voorjaar of najaar naar Lanzarote. April en mei vinden we heerlijke reisperiodes voor een vakantie op Lanzarote, maar ook september en de eerste helft van oktober reizen wij graag naar Lanzarote.