Sluiten

Winterzon vakantie op Lanzarote

Winterzon vakantie op Lanzarote

De Canarische Eilanden inclusief Lanzarote behoren tot de populairste winterzonbestemmingen onder Nederlandse toeristen. Dat komt doordat je op ongeveer vier uur vliegen van Nederland de hele winter kunt genieten van lenteachtig tot zomers weer. De ligging van Lanzarote zorgt ervoor dat het eiland onder invloed staat van relatief warm zeewater. Omdat dit gecombineerd wordt met de vrij zuidelijke ligging van het eiland maken van Lanzarote een uitstekende bestemming voor een heerlijke winterzonvakantie.

Temperatuur

Het winterseizoen duurt officieel van 1 november tot en met 30 april. Voor Lanzarote betekent dit dat de maand november de warmste maand is. Gemiddeld ligt het kwik rond de middag dan tussen de 22 en 26 graden Celsius. Warmere dagen kunnen, zeker aan het begin van de maand, ook nog voorkomen. Soms wordt de tropische grens van dertig graden nog wel gehaald in november. Je merkt wel dat de kracht van de zon wat afneemt. Daardoor blijft het aan het eind van de dag wat minder lang warm. Ook kan het bij bewolkt weer al wat koeler blijven. Vanaf december dalen de gemiddelde maximumtemperaturen richting de 20-22 graden. Vanaf maart zie je het kwik weer langzaam oplopen. Eind april is het alweer regelmatig zomers warm.

Warm genoeg?

Mensen vragen zich af of het in de winter wel warm genoeg is op Lanzarote. Als je wilt zonnen dan moet je er met name in de koelste maanden (januari en februari) voor zorgen dat je wel uit de wind blijft. Op beschutte plekken kan het voor je gevoel zeer zomers zijn. De meeste zwembaden op Lanzarote zijn verwarmd, waardoor je de hele winter door kunt zwemmen. Het enige is dat het wel wat fris aan kan voelen als je uit het water komt. Dat komt door de lagere temperatuur (vaak is de lucht in de winter koeler dan de verwarmde zwembaden) en door de verminderde zonkracht.

Drukte

Drukte

Wie bang is dat het op Lanzarote te rustig is in de winter, die hoeft dat niet te zijn. Juist tijdens het winterseizoen kan het druk zijn bij winkelcentra, in hotels en vooral bij de bezienswaardigheden op Lanzarote. Dat komt met name omdat mensen in de winterperiode wat minder op het strand liggen. Hierdoor worden er meer excursies geboekt, waardoor het bij sommige bezienswaardigheden bijna dringen is.

Overwinteren op Lanzarote

Er zijn op Lanzarote redelijk wat mensen die niet alleen voor een vakantie van 1 of 2 weken komen, maar die voor langere tijd op Lanzarote verblijven. Met name in de plaats Playa Blanca kom je aardig wat overwinteraars tegen. Projectontwikkelaars hebben daar de afgelopen jaren vrij veel betaalbare vakantiewoningen weggezet. Hierdoor zijn er redelijk wat mensen die hier een tweede huis aangeschaft hebben om er in de winterperiode te genieten van het uitstekende winterzonweer. Ook in Puerto del Carmen, Costa Teguise en Playa Honda zie je best veel overwinteraars.