Sluiten

spoiler alert

Hieronder wordt het geheim van Cueva de los Verdes verklapt. Hoewel de gids vraagt om dit niet te doen, hebben we gezien dat reisgidsen en andere websites zich hier ook niet aan houden. Wil je de grotten voor de eerste keer bezoeken en op een leuke manier verrast worden, lees dan niet verder op deze pagina.

Het geheim van Cueva de los Verdes

Misschien had je er al over gehoord en misschien ook niet. Tijdens de rondleiding door Cueva de los Verdes is er sprake van een verrassend element, dat ook wel als het geheim van Cueva de los Verdes beschreven wordt. Het is niets spannends of adrenalineverhogend, maar wel iets wat als een verrijking van de hele tour gezien mag worden.

We zullen hier vertellen wat het geheim precies inhoudt.

De laatste ruimte die tijdens de rondleiding door Cueva de los Verdes bezocht wordt is de grot die je veel op foto’s ziet. In deze grot kijk je een enorme diepte in. De gids vraagt aan alle mensen die de rondleiding volgen om absoluut de eerste minuten niet te fotografen of te filmen. Vervolgens haalt de gids iemand uit het publiek en vraagt hem of haar om een steen hard de diepte in te gooien. Tot verbazing van het toekijkende publiek wordt de steen op een wateroppervlakte gegooid in plaats van de diepte in.

Vervolgens legt de gids uit hoe het komt dat je een diepte lijkt te zien. Dat komt doordat er in de grot geen wind staat. Hierdoor is het wateroppervlak zo glad als een spiegel. Door verlichting op een bepaalde manier op te stellen wordt het plafond weerkaatst in het water. Hierdoor lijkt het alsof je de diepte inkijkt, maar sta je gewoon naar een ongeveer 25 tot 30 centimeter diepe plas water te kijken. Als bezoekers voordat de grap uitgehaald werd wel foto’s hadden gemaakt, dan hadden ze door de weerkaatsing van de flits kunnen zien dat het geen diepte maar een waterspiegel was.

Na de uitleg heb je volop de kans om alles te fotograferen. De gids zal je waarschijnlijk vragen om dat niet te doen. Uit ervaring weten we dat een deel van de bezoekers even wacht tot de gids doorloopt om vervolgens toch wat foto’s te maken. Hoe dachten jullie dat wij aan onze foto’s komen?

Het geheim van Cueva de los Verdes