Sluiten

Mirador Los Helechos

Mirador Los Helechos

Het Mirador de Los Helechos is een van de bekendste uitzichtpunten op Lanzarote. Op een hoogte van meer dan 557 meter biedt de Mirador de Los Helechos een onvergelijkbaar panoramisch uitzicht op het dorp Haría en zijn beroemde Dal van de Duizend Palmen. Vanaf dit uitkijkpunt kun je ook de oostkust van Lanzarote en het dorp Tabayesco zien. Wat verderop kun je de kustplaatsen Arrieta en Punto Mujeres zien liggen.

Bij het Mirador de Los Helechos staat een groot cafetaria. Hier bevinden zich ook toiletten en een cadeauwinkel. Dankzij de grote ramen heb je vanaf het bar-restaurant al een prima uitzicht over de omgeving. Voor het beste uitzicht moet je echter op het ervoor gelegen terras gaan staan. Van hieraf heb je de panoramische blik waar het Mirador de Los Helechos bekend om staat.

Alleen gratis voor gasten

Mirador de Los Helechos poortjes

Vroeger kon je het Mirador de Los Helechos altijd gratis bezoeken. De eigenaar van het cafetaria heeft waarschijnlijk op een gegeven moment er genoeg van gekregen dat het gros van de bezoekers wel het terras bezocht, maar hij er geen cent aan overhield. Als er dan ook nog eens door niet-betalende gasten volop gebruikgemaakt werd van de toiletten, dan had hij meer lasten dan lusten van het bezoek.

Dit is de aanleiding geweest om het terras door middel van een hek met poortjes af te sluiten voor niet-gasten. Voor betalende gasten van de horecagelegenheid is de toegang tot het uitzichtterras nog steeds gratis. Wil je niets eten of drinken, maar wel van het uitzicht genieten? Dan moet je tegenwoordig 1 euro per persoon betalen om het terras op te kunnen. Dat kan met muntgeld (gepast) of elektronisch (contactloos betalen) gedaan worden.

Bereikbaarheid en parkeren

Het Mirador de Los Helechos ligt aan de rechterkant van de LZ-10. Dit is de weg die tussen Teguise en Haría ligt. Deze weg is prima te berijden. Het noordelijke stukje van deze route is redelijk bochtig. Hier wordt in korte afstand een redelijk hoogteverschil verwerkt. De weg is ook hier breed genoeg om niet al te uitdagend te worden.

Bar-Restaurants Los Helechos heeft een groot eigen parkeerterrein. Je mag hier gratis parkeren. Het zal zelden voorkomen dat het lastig is om hier een parkeerplekje te vinden. Als het druk is bij Mirador de Los Helechos, dan wordt dat meestal veroorzaakt door excursiebussen die hier een stop maken.

Uitzicht vanaf Mirador Los Helechos