Sluiten

Vliegtuigen spotten op Lanzarote

Vliegtuigen spotten op Lanzarote

Voor vliegtuigspotters valt er rond de internationale luchthaven van Lanzarote heel wat te beleven. Er zijn tal van plekken rondom het vliegveld waar je de vliegtuigen die arriveren of vertrekken kunt zien en eventueel op foto of film vast kunt leggen. Dankzij de lichte hoogteverschillen rondom het vliegveld zijn er meerdere plekken die je een goed perspectief bieden. De hekken rondom het vliegveld en de landingsbaan kunnen op sommige spottersplekken wel een issue zijn.

Landende vliegtuigen

Landend vliegtuig

De wind waait op Lanzarote vrijwel altijd vanuit noordelijke en noordoostelijke richtingen. De landingsbaan is daarom zo aangelegd dat vliegtuigen vanuit zuidoostelijke tot zuidelijke richting hun landing in kunnen zetten. Ze landen dan tegen de wind in op Lanzarote Airport. De beste plek om de landende vliegtuigen waar te nemen is direct ten zuiden van de landingsbaan. Daar bevindt zich bij Punta Montañosa het Mirador de Acercamiento. Deze locatie is de meest gebruikte spottersplek op Lanzarte. Je kunt de vliegtuigen hier over de zee aan zien komen en als je wilt, kun je ze over je hoofd laten scheren.

Opstijgende vliegtuigen

Opstijgend vliegtuig van TUI

De opstijgende vliegtuigen ‘pak’ je ‘s morgens vanaf Playa Honda. Als je doorrijdt tot het zuidoostelijkste hoekje van Playa Honda dan kom je bij het voetbalveld van de plaatselijke voetbalvereniging uit. Achter het voetbalveld is een onverhard parkeerterrein. Van daaruit kijk je landinwaarts om de vliegtuigen te zien opstijgen.

Andere spottersplaatsen

Een derde plek is de commerciële zone ten zuiden van Arrecife. Als je op de westelijke parallelweg van LZ-1 gaat staan, tussen supermarkt Hiperdino en de Opel-dealer, dan stijgen de vliegtuigen recht over je hoofd op. Houd wel rekening met veel geluid en met de zogenaamde jetblast. Deze kan voorkomen als een vliegtuig laat opstijgt.

Een vierde plek waar je op iets meer afstand de vliegtuigen kunt bekijken, maar met een verrekijker exact kunt zien om welk vliegtuig het gaat, is het strand Playa de Matagorda. Dit brede zandstrand gelegen bij de urbanisatie Matagorda laat je met het blote oog wel zien welke maatschappijen er landen. Het voordeel van deze plek is dat je heerlijk op het strand of in de zee kunt vertoeven, terwijl je wacht op dalende vliegtuigen.