Sluiten

Prachtige uitzichten

Prachtige uitzichten op Lanzarote

Als je ons vraagt welke bezienswaardigheden op Lanzarote je absoluut niet mag missen, dan kunnen we niet om de ‘miradors‘ van Lanzarote heen. Mirador is de Spaanse benaming voor uitzicht of uitzichtpunt. Op Lanzarote word je op het gebied van adembenemende panorama’s helemaal op je wenken bediend. Op het eiland Lanzarote, dat over een bijna eindeloze lijst van toeristische attracties en excursiebestemmingen beschikt, behoren de talrijke en bijzonder gevarieerde kliffen en uitzichtpunten tot de absolute hoogtepunten van het eiland.

Enkele miradors zijn zo bekend dat ze een positie hebben gekregen in de top 10 bezienswaardigheden van Lanzarote. Wie een reisgids over Lanzarote openslaat die zal ongetwijfeld het beroemde Mirador del Rio tegenkomen. Maar dit door Cesar Manrique ontworpen uitzichtpunt is er eentje van velen. We zouden zo een lijst kunnen maken van vijftien mooie uitzichtpunten die de moeite van het bezoeken waard zijn.

Enkele uitzichtpunten hebben hun eigen pagina binnen allesoverlanzarote.nl gekregen. Sommige andere ‘miradors’ beschrijven we op deze pagina in het kort. Begeleidende foto’s moeten een impressie van de prachtige uitzichten geven. Maar geloof ons, geen enkele foto kan recht doen aan de werkelijkheid. Dus stap in je huurauto en ga op ontdekking uit!

Mirador Los Hervideros

Mirador Los Hervideros

Het uitzicht op Los Hervideros is een van de meest indrukwekkende uitzichtpunten van het eiland. Hier kun je getuige zijn van de voortdurende strijd tussen zee en land om de kust. De naam Los Hervideros (ruwweg “kokende gaten”) komt van het feit dat wanneer de golven de rotsachtige kliffen raken, ze lijken op een kokende pot die overkookt.

De rotsformaties rond dit uitkijkpunt zijn het resultaat van de vulkaanuitbarstingen die in de loop van de geschiedenis hebben plaatsgevonden in het gebied dat nu Nationaal Park Timanfaya is. Om dit gratis uitzichtpunt te bereiken volg je de weg LZ-703 tussen Salinas de Janubio en El Golfo en sla je na het bord Los Hervideros de parkeerplaats op.

Mirador Papagayo

Mirador Papagayo

Het Mirador Papagayo is een goed uitzichtpunt op een van de kliffen die de Papagayo-stranden omringen. Het biedt een schitterend uitzicht over de stranden en de kliffen van deze geliefde plek op Lanzarote. Om er te komen heb je een auto nodig. Via een onverharde weg kun je vanuit Playa Blanca naar het Mirador Papagayo rijden. Het laatste stukje moet je te voet afleggen, nadat je de auto op de gratis parking bij de twee cafetaria’s ban Playas de Papagayo hebt geparkeerd.

TIP

mooiste moment om Mirador Papagayo te bezoeken

Als je van fotograferen houdt en de Playas de Papagayo in hun meest natuurlijke vorm vast wil leggen, zorg dan dat je redelijk vroeg in de ochtend (voor 9:00 uur) op het uitzichtpunt bent. De kans is redelijk dat er dan nog geen mensen op het strand zijn. Het licht is op dat moment ook nog niet zo hard en komt van schuin achter je.

Mirador El Golfo

Mirador El Golfo

Bij het dorpje El Golfo vind je een uitzichtpunt dat je niet over mag slaan tijdens je vakantie op Lanzarote. De intense groene kleur van de lagune Charco de Los Clicos (ook wel Lago Verde genoemd) in combinatie met de contrasterende roodbruine, zwarte en blauwe tinten maken samen een plaatje dat eerder thuis likt te horen op een andere planeet dan op onze aardbol. De diepgroene kleur van het water is te danken aan de hoge concentratie groene algen op de bodem van dit zoute kratermeer, dat op slechts enkele meters van het strand van El Golfo ligt.

Vanaf de gratis parkeerplaats aan het begin van het dorp El Golfo wandel je in pakweg tien minuten naar het uitzichtpunt. Voor de mooiste kleuren kies je bij voorkeur voor een zonnig moment, ergens in de middag. Het groene meer en zijn omgeving worden dan goed door het zonlicht belicht.

Mirador de Femés

Mirador de Femés

Het Mirador de Femés is een uitkijkpunt in het plaatsje Femés. Het is gelegen op een hoogte van ongeveer 450 meter in het midden van de bergketen Los Ajaches. Het uitzichtpunt biedt een prachtig uitzicht op het zuidelijke deel van het eiland. Van hieraf kun je Playa Blanca en de Montaña Roja goed zien liggen. Het Mirador de Femés bevindt zich op de Plaza San Marcial direct naast de kerk San Marcial del Rubicón. Het beste uitzicht heb je vanaf de terrassen van de twee bar-restaurants die hier gevestigd zijn.

Uitzicht vanaf Castillo de Santa Bárbara

Uitzicht vanaf Castillo de Santa Bárbara

Direct ten oosten van Teguise ligt de Montaña Guanapay. Op de top van deze 452 meter hoge berg staat het Castillo de Santa Bárbara. De vrije ligging levert een fraai panoramisch uitzicht op. Natuurlijk kun je het nabijgelegen mooie dorpje Teguise van hieraf goed zien liggen, maar het zicht reikt veel verder. Met gemak kun je van hieraf de westelijke kust van Lanzarote zien en een inzicht krijgen hoe het vulkanische landschap eruit ziet dat Lanzarote gevormd heeft.

Mirador Rincón de Haría

Ten westen van het dorp Haría ligt het Mirador Rincón de Haría. Dit uitzichtpunt is in 2021 heropend nadat het een grootschalige renovatie heeft ondergaan. Architect Miguel Angel Fontes is degene die het project uitgevoerd heeft. Hij noemt het gemoderniseerde uitzichtpunt een totaal kunstwerk waarin landschap, architectuur en kunst samenkomen. Precies zoals het bedoeld is door die andere architect, César Manrique, die de blauwdruk voor het toerisme op Lanzarote gemaakt heeft. Opmerkelijk zijn de vrijhangende balkons die voor de ultieme beleving zorgen. Je kunt het vernieuwde Mirador Rincón de Haría gratis bezoeken.