Sluiten

Slechts één Transavia-vlucht naar Lanzarote in juni geannuleerd

Gepubliceerd op 18 mei 2023 / Geschreven door Patrick van Zundert

Transavia-vliegtuig stijgt op vanaf Lanzarote Airport

Deze zomer is het flink raak met annuleringen van vluchten door Transavia. Verschillende problemen hebben ertoe geleid dat deze Nederlandse luchtvaartmaatschappij minder vliegtuigen in kan zetten dan dat ze zouden willen. Het nog niet gecertificeerd zijn van extra toestellen die Transavia dit zomerseizoen leaset van de Roemeense luchtvaartmaatschappij Blue Air is het grootste probleem. Daar komt bovenop dat dit voorjaar twee Boeing 737’s van Transavia beschadigd raakten en het herstel meer tijd kost dan ze gewild zouden hebben.

Transavia moet in juli, juli en augustus nog honderden vluchten annuleren. Dat lijkt heel veel, maar uiteindelijk betreft het een paar procent van alle vliegbewegingen die Transavia dit zomerseizoen verwacht te gaan maken.

Transavia heeft de geannuleerde vluchten voor juni 2023 bekend gemaakt. Voor wie naar Lanzarote wil vliegen is er het goede nieuws dat er slechts één retourvlucht naar Lanzarote geannuleerd is in de maand juni. Het betreft de volgende vluchten:

29 juni 2023 – HV5685 
Deze vlucht zou op donderdag 29 juni om 15:50 uur van Amsterdam naar Lanzarote vertrekken. Deze vlucht is geannuleerd.

29 juni 2023 – HV5686
Deze vlucht zou op donderdag 29 juni om 20:10 uur van Lanzarote naar Amsterdam vertrekken. Deze vlucht is geannuleerd.

Wat als jouw vlucht geannuleerd is?

Als het goed is hebben de passagiers van de geannuleerde vluchten al bericht van Transavia ontvangen. Mocht een van je vluchten geannuleerd zijn, dan heb je bepaalde rechten. Denk aan omboeking op een andere vlucht of het terug laten betalen van het vliegticket. Transavia beschrijft de rechten van passagiers op deze pagina.

Misschien nog handiger is dit artikel:
5 dingen die je moet weten als Transavia jouw vlucht annuleert

Daarin wordt beknopt en duidelijk beschreven hoe het zit met je rechten en wat je kunt doen in het geval Transavia ineens jouw vlucht geannuleerd heeft.

Zelf een nieuwe vlucht regelen?

Mocht Transavia je niet over kunnen boeken of is het voorgestelde alternatief niet passend voor jou, en wil/moet je toch naar Lanzarote vliegen? Dan kun je zelf een nieuw ticket boeken. Dat kan bijvoorbeeld bij TUI fly, Ryanair of Vueling. Hier vind je een uitgebreid overzicht met nog meer opties:

Alternatieven voor jouw geannuleerde Transavia-vlucht